FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Klicka på rubriken för respektive plats för att visa mer info, karta och väganvisningar.

Nygårdskällan

      
Karlstad Sverige

En naturupplevelse, för den som hittar hit...

Citat från http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4166&artikel=4585353

Nygårdskällan är ett smultronställe för den som tycker om naturupplevelser. Hit kan man gå ensam eller i grupp. Vill man bara ha sällskap av fågelsång och porlandet från bäcken så väljer man att gå hit en vardag. På helgerna är chansen större att träffa på andra skogsvandrare.

Hyltenäs Kulle

         


Hyltenäs Sverige

Västsveriges kanske vackraste utsikt

Citat från http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4166&artikel=4585174

 Hela kullen är ett naturreservat och en idyll med både intressanta växter och fåglar. Längst upp på kullen finns resterna av ett magnifikt slott som byggdes av göteborgaren George Seaton under första världskriget. Slottet med över hundra rum brann ner till grunden några dagar före jul 1923. I dag finns resterna av slottet, med gångar under marken som lockar många barn attt undersöka.

Hela området har en intressant och lång historia. På andra sidan av ett sund vid kullen ligger en fornborg.

Kullen går också att nå från sjösidan. Har man en båt med trailer så går det att lägga i den via en ramp vid Hanatorps camping vid sjöns norra sida. Vid kullens norra ände går det att lägga till och gå upp på kullen.

Sjön är nästan två mil lång och lämpar sig väl för en dagsutflykt. Det går också att hyra kanoter i norra ändan av sjön.

Södra Hällarna

      
Visby Sverige

"Den här miljön är magisk"

Det här tipset dök nyss upp i mitt FB-flöde, så jag citerar:
"Det 130 hektar stora naturreservatet Södra Hällarna i Visby är unikt i Sverige. Nu har det stadsnära området rustats upp redo för att ta emot besökare som vill ta en skön promenad med en vidunderlig utsikt över havet. Här kan du cykla, promenera, vila på de sköna bänkarna eller krypa in i en murgrönegrotta. Se fina bilder från naturreservatet som ligger ett stenkast från centrala Visby."

Hyttön

      
Älvkarleby Sverige

Välj en väg...

Öppna termosen vid dammen, som bilden visar, forsätt en bit på Gästrikeleden utefter flottrännan och välj en sjöstrand eller fortsätt ett par kilometer till fots bort till Båtforstorpet (finns med som ett eget tips här på Termostripp).

Vilket du än väljer är det vackra och rofyllda platser!

Båtforstorpet

      
Älvkarleby Sverige

Gör en utflykt eller hyr för några nätter

Båtforstorpet ligger vid Nedre Dalälven intill Båtfors naturreservat. Upplandsstiftelsen förvärvade torpet 1997. På tomten och kring torpet växer grova ekar och tallar. Området kring torpet har mycket höga naturvärden. Vägen till torpet är bommad vid Hyttön.

Allmänheten kan hyra torpet.

Service: I torpet finns 6 sängplatser på bottenvåningen, kamin, ved och gasol för matlagning. En eldstad finns på tomten vid stranden.

Skötsel
Löpande underhåll av torpet. De öppna marker kring torpet slås varje år.
Återkommande röjningar av sly.

Free Joomla! template by Age Themes