Världens längsta linbana

         
Norsjö Sverige

Åk med Världens längsta linbana

Upplev en av Västerbottens mest säregna attraktioner, en kombination av kultur och natur. Till och med den 2 augusti har vi dagliga turer. Här har du ”restaurangen” med Sveriges garanterat bästa fönsterbord. Njut av en god renstek med potatissallad i en avstressande miljö samtidigt som du öppnar fönstret och hör fågelsången utanför. Färden går genom ett typiskt norrländskt skogsområde där du kan upptäcka hjortronmyrens röda guld eller kanske spana efter storgäddan i sjön Mensträsket .

Under den 1 timme och 45 minuter långa resan mellan byarna Örträsk och Mensträsk glider du fram i 11 km/timme. Tyst och smidigt åker du över ett Västerbotten i miniatyr. Vi har totalt 28 kabiner, 14 st från vardera riktningen och varje kabin rymmer 4 personer. Under den 13.613 meter långa resan passerar du 73 betongmaster där den högsta höjden är 26 meter och den lägsta höjden är 7 meter. Denna svävande kombination av kultur och natur är en turistattraktion av diskret och storslagen rang.

Sjösunda   

         


Årsunda Sverige

Utan termos vid stranden.

Mitt på den kilometerlånga sandstranden i Årsunda/Gästrikland ligger vår älskade Strandvilla, här vaknar du till vågornas kluckande i ett av våra tvåbäddsrum eller i vårt familjerum alternativt i en av våra två moderna Strandstugor med plats för sju personer/stuga. I en av stugorna är även husdjur välkomna. På sommaren när vädret tillåter är det strandliv med bad, fiske och glass/fika från vårt sommarcafé som står i fokus både för stora och små.


Read more ...

Hälltjärnen   

          


Järbo Sverige

Hälltjärnen Järbo järnframställning myrmalm utflykt tips termostrippTrevligt, fint,  intressant och tillgängligt

Ett utflyktsmål i vildmark som fungerar även för den som har rullator/rullstol.

Järnframställning från myrmalm till smidesjärn.

Passa på när det är Blästerdagar! Se projektetets webbplats

Sjönära

Väröbryggan

      
Gävle Sverige

Sedan tidigare finns ett tips om planen i slutet av denna väg. Ännu finare blir det dock om du stannar till vid vägskälet innan, därifrån går en stig/två hjulspår ner mot vattnet. Följ den stigen så kommer du till denna fina plats.

Jägarstugan   

         


Stocksbo Gästrikland Sweden

Kväll i kolarkojanMitt i den Svenska vildmarken Upplev den genuina naturen och skogens tystnad i Sveriges vildaste vandrarhem Jägarstugan, belägen i Ovansjö kronopark/Gästrikland.

Här har du som gäst möjlighet att övernatta i en primitiv kolarkoja, innan du somnar ligger du och lyssnar på den sprakande elden och har du tur får du även höra varghonans ylande eller älgkons lockande efter sin kalv. Om ni är en större grupp sover ni i vår rustika Sotkoja med 18 sovplatser och en öppen eldstad i centrum. Eller varför inte sova i Stallet med 8 sovplatser. Under sommarhalvåret erbjuder vi även övernattning i våra två militärtält med plats för ca:40 personer Dagarna i Jägarstugan Vildmarksby präglas av dagliga sysslor som att hämta vatten i källan, hugga ved till elden och laga mat på en av våra många eldplatser.

För den som vill kan Sara och Johan erbjuda aktiviteter som tex älgsafari, rovdjurs guidning, praktiskt naturfoto och myrsafari för barn som vill lära sig ny visdom om den Svenska skogen. Eller kanske du på egen hand vill smyga längs Borrsjöån med metspöt och försöka dig på våra fina regnbågar (Fiskekort säljes på plats).

Vår värd för jägarstugan berättar gärna om smultronställen i omgivningen och om du blir hungrig ordnar han kolbulle och kok kaffe tillagad över öppen eld i Jägarcafet (Ring innan).Jägarstugan Vildmarksby är anpassad för rörelsehindrade och i naturreservatet finns en träramp där även rullstolsburna kan uppleva reservatets unika natur.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Loader