FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Klicka på rubriken för respektive plats för att visa mer info, karta och väganvisningar.

Södra Hällarna

      
Visby Sverige

"Den här miljön är magisk"

Det här tipset dök nyss upp i mitt FB-flöde, så jag citerar:
"Det 130 hektar stora naturreservatet Södra Hällarna i Visby är unikt i Sverige. Nu har det stadsnära området rustats upp redo för att ta emot besökare som vill ta en skön promenad med en vidunderlig utsikt över havet. Här kan du cykla, promenera, vila på de sköna bänkarna eller krypa in i en murgrönegrotta. Se fina bilder från naturreservatet som ligger ett stenkast från centrala Visby."

Hyttön

      
Älvkarleby Sverige

Välj en väg...

Öppna termosen vid dammen, som bilden visar, forsätt en bit på Gästrikeleden utefter flottrännan och välj en sjöstrand eller fortsätt ett par kilometer till fots bort till Båtforstorpet (finns med som ett eget tips här på Termostripp).

Vilket du än väljer är det vackra och rofyllda platser!

Båtforstorpet

      
Älvkarleby Sverige

Gör en utflykt eller hyr för några nätter

Båtforstorpet ligger vid Nedre Dalälven intill Båtfors naturreservat. Upplandsstiftelsen förvärvade torpet 1997. På tomten och kring torpet växer grova ekar och tallar. Området kring torpet har mycket höga naturvärden. Vägen till torpet är bommad vid Hyttön.

Allmänheten kan hyra torpet.

Service: I torpet finns 6 sängplatser på bottenvåningen, kamin, ved och gasol för matlagning. En eldstad finns på tomten vid stranden.

Skötsel
Löpande underhåll av torpet. De öppna marker kring torpet slås varje år.
Återkommande röjningar av sly.

KVS-museet Vejbystrand

         
Vejbystrand Sverige

Museigården Petes

      
Hablingbo Sverige

Museigården vid havet

Under den vida himlen och den långa horisonten i Hablingbo socken på södra Gotland ligger strandgården Petes från 1800-talet.

Denna gård upptäckte apotekaren Ada Block 1947 då den var till salu och hon återskapade bilden av en gotländsk storbondgård från 1800- talet. 1965 donerade hon hela gården till Gotlands fornvänner och sedan 2011 arrenderar Annkersti Bäckman och Birgitta Apelqvist gården och driver verksamhet där.

Petesgården är en underbar miljö där du kan njuta av miljön, besöka butiken, fika och mycket mer.

Free Joomla! template by Age Themes